[O1] Zapytanie o hamulec ręczny zimą...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jlupino
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 362

Ja nigdy nie zaciągałem ręcznego! Ale np: w cientku żony już się nauczyłem zaciągać,bo co przegląd techniczny musiałem linkę wymieniać,ponieważ za każdym razem gdy nie był używany przez dłuższy czas rdzewiał lub coś w tym stylu i nie było już odwrotu.W skodzie natomiast używam ponieważ mam automata,a tu wskazane jest używanie ręcznego z uwagi na ochronę skrzyni (tzn. nie dopuszczanie do wystąpienia naprężeń) i też jakoś jeszcze nic nie przymarzło.Dlatego ja akurat nie widze przeciwwskazań.
    Jaro

Komentarz

• dj_lawa23
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 127

Trzeba się nauczyć... (tzn nauczkę dostać). Ja już wiem że jeśli jednego dnia pada albo jest chlapa to jeśli następnego dnia będzie mróz to nigdzie nie pojedziesz jeśli stawiasz autko pod chmurką . Jeśli w garażu to nie ma tematu...

Komentarz

• pskosz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 703

Jak miałem lanosa ręcznego nie zaciągałem no i mi padł, w octavii cały czas zaciągam (2 zimy, jak było -30 też) i nic mi się nie dzieje. Parkuje pod chmurką

Czy jak zaciągacie ręczny to wam piszczy coś ostrzegawczo
        pozdrowienia

Komentarz

• splawik
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1292

Zamieszczone przez pskosz
          Czy jak zaciągacie ręczny to wam piszczy coś ostrzegawczo
          Podczas jazdy po zaciągnięciu rękawa piszczy szafa pi pi pi... :szeroki_usmiech
          A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
          AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
          O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
          -------------------------------------------------
          Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Yogi
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2005
            • 170

Nie zazdroszczę waszych instruktorów jazdy... Kto Was uczył jeździć ?

Jeśli ktoś zaciąga ręczny w zimę to gratulacje pomysłowości

W zimę nie zaciąga się ręcznego, ale nie należy o nim zapominać i mieć go w należytym stanie, bo zaraz ktoś powie że nie zaciągał ręcznego i mu się popsuł.
            e46 320d

Komentarz

Pracuję...